Holland kookt!

Gratis eten voor mensen die het minder breed hebben & mensen
die alleen of eenzaam zijn.

Mercatorweg 50, 3151 CJ Hoek van Holland

Een warm welkom op onze website.

Op deze site vind u het laatste nieuws wat wij doen maar ook de mogelijkheid om dit werk te ondersteunen. Het gratis eten is ontstaan door de nood die we bij mensen zagen. Het is niet alleen dat mensen geen geld hebben voor een ‘gezonde’ maaltijd maar ook het feit dat mensen in een isolement komen. En daar wilden wij graag en verschil maken dat mensen er echt even uit zijn. Een stukje ontspanning, even de zorgen van de dag vergeten en andere mensen ontmoeten. Inmiddels is voor mensen die alleen of eenzaam ook de mogelijkheid om aan te schuiven.

Ons menu

Het menu word wekelijks samengesteld. We proberen het af te wisselen met één keer Hollandse maaltijd en de andere keer buitenlands gerecht. Het ligt er ook een beetje aan wat in de aanbieding is…. we willen namelijk zo veel mogelijk ‘vers’ eten bereiden zodat mensen 2 keer in de week een ‘gezonde’ maaltijd kunnen eten, afsluitend met een toetje wat echt een Nederlandse gewoonte is… dus dat mag niet ontbreken. Er word water geschonken bij de maaltijd….. geen sterke drank. Dat mag u ook niet meenemen simpelweg omdat wij daar ook geen vergunning voor hebben.
taylor-kiser-373479-unsplash.jpg
jo-sonn-580715-unsplash.jpg
heather-barnes-1461424-unsplash.jpg
the-creative-exchange-1309310-unsplash-e1558099626735.jpg

Reserveren/aanmelden

Wilt u graag ook komen eten dan kunt u aanmelden via telefoonnummer: 06-24743063 dan is er een grote kans dat u Hans Jonas aan de lijn krijgt. Enige wat we vragen is met hoeveel mensen u wilt komen, en welke dag of beide dagen. Graag aanmelden voor de maandag uiterlijk op vrijdag en voor de donderdag uiterlijk op maandag dat i.v.m. inkopen doen en dat we weten voor hoeveel mensen we eten kunnen koken.

Op 24 december 2019 hebben we weer een kerstdiner georganiseerd, dit jaar samen met "de Bazuin". Er zijn zo'n 130 gasten geweest. Het Westland Party Service verzorgde dit alles op een geweldige wijze en was ons zeer ter wille.

Openingstijden

OP de volgende dagen kunt u bij ons terecht voor een heerlijke maaltijd.

Maandag
17:15 - 20:00
Donderdag
17:15 - 20:00

Over ons

30698173_2041005635929149_199529152377464899416_n
20180915_190657_1

Onze geschiedenis

Wij Marc, Janine, Hans en Anneke Jonas zijn in 2007 begonnen met het bereiden van warme maaltijden aan huis voor de mensen die wat minder te besteden hadden. Via advertenties konden mensen zich opgeven, wat veel mensen dan ook deden. Dit hebben we ongeveer 2 1/2 jaar gedaan en zijn van 1 naar 2 maaltijden gegaan. Door persoonlijke omstandigheden, moesten wij dit mooie werk stoppen.

Juni 2019 hebben we besloten dit koken weer op te pakken. We zijn 2 x in de week gratis warme maaltijden gaan verzorgen en brachten dat bij de mensen thuis. Het is aan de ene kant mooi dat dit een groot succes aan het worden is en aan de andere kant schrijnend dat mensen dit nodig hebben. We hebben de afgelopen tijd dit kunnen verzorgen door giften en donaties. Per 1 oktober 2019 kregen we de mogelijkheid om in het wijkgebouw (de Hoekstee) te gaan koken en de mensen daar te ontvangen, dit ook vanwege het sociale aspect. Samen eten betekent eruit zijn en gezellig een vorkje met elkaar prikken. Diverse mensen zijn toen wel afgehaakt. Nu (november 2019) hebben we besloten, ook de alleenstaande ouderen uit te nodigen. Dit heeft tot meer aanmeldingen geleid.

Op het ogenblik zitten gemiddeld rond de 40 personen aan tafel. Het is een tijd van nieuwe contacten en vaak fijne gesprekken. De gasten kunnen zo ook wat over houden om andere dingen te kunnen doen. Marc verzorgt in grote lijnen de maaltijd en Anneke en Janine helpen daarbij. Hans ontvangt de mensen en zorgt voor de administratie (subsidie aanvragen e.d.) We hebben ook veel hulp van Daniel en Richard en Judith en Yvonne (onze vrijwilligers) die we erg hard nodig hebben. We hopen voor 2020 weer een subsidie te krijgen via de gemeente Rotterdam, zodat we weer een jaar verder kunnen met dit mooie werk. Ook Jarno is voor ons een steun en toeverlaat en we zijn dankbaar voor het werk achter de schermen. Op het tabje Sponsors kunt u zien wie ons sponsoren, wat we wel nodig hebben om dit werk te kunnen blijven doen. Wilt u ons ook steunen dan kan dat op het rekeningnummer elders op de site. We zouden u zeer dankbaar zijn.

De medewerkers/ vrijwilligers

Dit werk kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Op de foto's ontmoet je 'onze' mensen die zorgen voor een leuke sfeer en zorgen voor de mensen die komen. Yvonne, Daniël en Judith Jonas, Coby en Richard.

Yvonne
Coby
Daniël en Judith
Richard

Sponsors

Zoals op deze site meerdere keren te lezen is bestaat dit werk uit vrijwilligers en donateurs. Nu krijgen we ook subsidie van gemeente Rotterdam wat geweldig is. Maar dingen kosten nu eenmaal veel geld en zonder de giften/ondersteuning van particulieren & bedrijven zouden we dit werk niet kunnen doen. Nu ga je op deze pagina de bedrijven vinden die ons ondersteunen maar ook de mogelijkheid om zelf te geven. We zij uw hulp gewoon hard nodig. Als bedrijf kun je dit werk ondersteunen en dan vermelden we ook u naam met website!

DutchEnglishFrenchFrisianGermanSwedish