MMolenaar Coaching

ik vind jou geweldig, jij ook?

Hallo! Ik ben

Mireille Molenaar

Ik ben 50 jaar oud en heb 3 geweldige kinderen.
Zelf heb ik een aantal jaren geleden de diagnose ADD gekregen. Ik kwam hier achter toen duidelijk was dat mijn oudste dochter ADD heeft. Toen ging er bij mij een kwartje vallen….. Ik herkende veel van mijn dochter terug in mijzelf. Later bleek ook mijn zoon ADD te hebben.
Na therapie, coaching en een periode van eigen persoonlijke ontwikkeling durf ik wel te zeggen dat ik in mijn kracht sta, veel meer zelfvertrouwen heb en mijn eigen kwaliteiten heb leren te benutten. Ook ervaar ik veel meer rust en ontspanning. Dit is een ongelooflijke fijne verandering in mijn leven nadat het een hele tijd een heel stuk minder goed met mij ging en ik voor mijn gevoel maar weinig voor elkaar kreeg en altijd moe was.
Ik gun iedereen van harte een nieuw perspectief en nieuwe kansen als het niet zo loopt als je graag zou willen.

Waarom doe ik wat ik doe?

Mijn Missie

Ik wil door mijn activiteiten, inspanningen en diensten, bijdragen aan betere jeugdhulp in Nederland. Hoe kom ik aan deze missie? In de jaren dat ik in vaste dienst in de jeugdzorg werkte, eerst als groepsleider, later als jeugdbeschermer, heb ik veel veel mooie dingen gezien en meegemaakt. Maar jammer genoeg ook gezien hoe alle kennis en kunde, liefde en passie voor het werk voor de jeugd die deze hulp nodig heeft, belemmert wordt door systemen, schotten, wachtlijsten, veel te veel administratie en bureaucratie. Over alle problemen binnen de jeugdzorg zou ik veel kunnen schrijven, maar dat doe ik niet. Ik richt me namelijk veel liever op oplossingen en verbeteringen!

Jeugdhulp

Zit je kind niet goed in je vel, is het angstig, heeft het veel meegemaakt of gaat jullie gezin door een moeilijke periode? Heeft je kind last van veel stress door school of gaat het zelfs niet of nauwelijks meer naar school? 

In mijn praktijk bied ik hulp bij uiteenlopende problemen van jongeren en gezinnen en help ik graag mee om de situatie snel in kaart te krijgen en te ondersteunen naar verbetering en meer lucht in de situatie. 

Coaching Jeugdzorgprofessionals

Wil jij het liefst meer doen met je kwaliteiten om mensen te helpen maar kom je hier te weinig aan toe? Kom je niet bij de kern waar het voor jou om draait in je werk? Heb jij een druk en vol hoofd en meer stress dan je lief is? Ben je te vaak bezig met taken die niet echt bijdragen aan de hulp aan de kinderen en gezinnen waar jij mee werkt? Sta je misschien wel op het punt van omvallen of overweeg je zelfs om helemaal te stoppen met wat je doet omdat je hart er niet meer sneller van gaat kloppen?

Ik kan je door middel van een coach-traject helpen om je werk weer uit te oefenen zoals jij dat wil met meer energie voor wat jij echt belangrijk vindt. 

Training Jeugdzorgprofessionals

Training MatriXmethode

Namens het MatiXmethodeinstituut (www.matrixmethodeinstituut.nl) geef ik de flexibele training in de MatriXmethode. Dit houdt in dat je zelf leert alle aspecten van de MatriXmethode toe te passen binnen het werk wat je doet als hulpverlener. 

Training persoonlijke ontwikkeling;

In de komende periode ga ik een training ontwikkelen voor Jeugdzorgprofessionals waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Hierin leer je jouw kwaliteiten nog beter benutten en krijg je meer inzicht in wie jij bent en hoe je in elkaar zit. Waarom doe je wat je doet? Wat kan (onbewust) een belemmering zijn om je werk zo te doen zoals je dat in je hart het allerliefste zou doen?

Hoe werk ik het liefst met u?

Met de MatriXmethode..

.. die een hele effectieve manier is om definitief van vele problemen af te komen, zonder over de inhoud te hoeven vertellen. Iets wat veel mensen aanspreekt omdat het praten over de problemen vaak als belastend wordt ervaren. Hierdoor is het mogelijk regie over je leven te krijgen en te houden.

De methode is o.a. in te zetten bij allerlei angsten, emotionele problemen, trauma’s, faalangst, pesten, vol hoofd, (oa. ook bij ADD en ADHD) een hoge prestatielat, verdriet, stress en (dreigende) burnout, leerproblemen.

Het is bijna te mooi om waar te zijn hoe effectief, simpel en snel deze methode werkt. In hooguit een paar sessies kan al veel resultaat worden bereikt. De resultaten zijn heel bijzonder! Ik heb het aan den lijve meegemaakt en ook gezien bij de personen waarbij ik de methode heb ingezet.

De MatriXmethode wordt vanaf dit jaar wetenschappelijk onderzocht, waardoor de effectiviteit zal worden aangetoond.

Over de MatriXmethode, ontwikkeld door Ingrid Stoop, is veel terug te vinden op de website: www.matrixmethodeinstituut.nl.

Overtuigd van mijn kennis en kunde?

DutchEnglishFrenchFrisianGermanSwedish